LADDAR

Skriv för att söka

Glad världshumanistdag!

Dela artikeln

Den 21 juni varje år uppmärksammar humanister över hela jorden Världshumanistdagen. Det är en dag att glädjas över det liv vi har och vår gemenskapen med människor var de än befinner sig, utan att glömma alla de missförhållande och allt förtryck som samtidigt är närvarande.

Humanister strävar efter meningsfulla och tillfredsställande liv. Vi värdesätter alla källor till glädje, som inte skadar andra, och tillfredsställelse och är övertygade om att personlig utveckling genom kultiverande av kreativitet och ett etiskt liv är ett livslångt projekt.

Därför värderar vi konstnärlig kreativitet och fantasi, och ser den förändrande kraften i litteratur, musik, bild- och scenkonst. Vi uppskattar naturens skönhet och dess förmåga att bidra till förundran, andliga upplevelser och sinnesro. Vi högaktar sökandet efter kunskap, och den ödmjukhet, visdom och insikt som detta sökande ger.

Vi har skapat ett spellista med låtar som passar världshumanistdagen. Tillsammans kan vi bygga en ännu bättre värld. Bli medlem i Humanisterna.


Dela artikeln