LADDAR

Skriv för att söka

Tags:

Humanisterna Västs fjärde lokala konfirmationsavslutning

Dela artikeln

I oktober avslutades årets lokala konfirmation i Göteborg, på Redbergsteatern. De femton konfirmanderna hade stor del i programmet på avslutningen. De bjöd bland annat på stämningsfull sång och musik, tal till handledarna, nycirkus och ledde publiken i allsång. Vid ett ”husförhör” vittnade konfirmanderna om sina kunskaper i alpistiskt tungotal (även benämnt joddling) efter en snabbkurs på helglägret. Publiken jublade och joddlade med.

Avslutningstalare var officiant Annelie Berntsson Berg från Humanisterna. Publiken var begränsad till 30 anhöriga, på grund av restriktioner runt corona, med konfirmander och handledare blev det 50 personer. Långt fler än så kunde dock delta på distans, avslutningen strömmades över webben, efter en stark teknisk insats av handledare Lars Sjöstrand. Förutom konfirmandernas anhöriga var även Väst medlemmar inbjudna till webbsändningen.

Det här var Väst fjärde lokala konfirmationskurs. Intresset ökar för varje år. Till kommande kurs i mars finns bara fyra kursplatser lediga. Så har du ungdomar i rätt ålder och geografi, skynda på med anmälan!

Sven-Olof Andersson, kassör i Humanisterna Väst

konfagoteborg@humanisterna.se


Dela artikeln
Taggar