LADDAR

Skriv för att söka

Tags:

Frankrike: #JeSuisMila

Dela artikeln

Mila Orriols, en 16-årig fransk flicka, har tvingats gömma sig då hon mottagit tusentals dödshot från muslimska fundamentalister efter att ha kritiserat islam i sociala medier. Internationella humaniströrelsen har i ett utspel uttryckt sin solidaritet med Mila Oriols – #JeSuisMila – och krävt att Frankrikes regering skulle ingripa för att skydda yttrande- och tankefriheten.

”Jag hatar religion […] det finns bara hat i Koranen, Islam är skit, det är vad jag tycker. […] Det finns fortfarande människor som blir kränkta, jag bryr mig uppenbarligen inte om det. Jag säger det jag vill, det jag tänker. […] Jag har inte förolämpat någon eller hotat någon, inte heller uppmanat till våld mot någon. Det jag gjorde var hädelse, generell religionskritik, ingenting annat.”


Dela artikeln
Taggar

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *