LADDAR

Skriv för att söka

Tags:

Frankrike: #JeSuisMila

Dela artikeln

Mila Orriols, en 16-årig fransk flicka, har tvingats gömma sig då hon mottagit tusentals dödshot från muslimska fundamentalister efter att ha kritiserat islam i sociala medier. Internationella humaniströrelsen har i ett utspel uttryckt sin solidaritet med Mila Oriols – #JeSuisMila – och krävt att Frankrikes regering skulle ingripa för att skydda yttrande- och tankefriheten.

”Jag hatar religion […] det finns bara hat i Koranen, Islam är skit, det är vad jag tycker. […] Det finns fortfarande människor som blir kränkta, jag bryr mig uppenbarligen inte om det. Jag säger det jag vill, det jag tänker. […] Jag har inte förolämpat någon eller hotat någon, inte heller uppmanat till våld mot någon. Det jag gjorde var hädelse, generell religionskritik, ingenting annat.”


Dela artikeln
Taggar