LADDAR

Skriv för att söka

Tags:

Studenthumanisterna – Mål och visioner!

Dela artikeln

Hej alla glada humanister!

Jag heter Viktor och är Studenthumanisternas ordförande för detta läsår på Linköpings universitet (LiU) och jag och mina styrelsemedlemmar är glada att presentera Sveriges första Studenthumanistförening.

Vi är ett nytt och viktigt initiativ i det moderna studentlivet som har som mål att främja humanismen på universitetet.
Vi hoppas på att vara banbrytande och att flera studentföreningar i landet också skapas för att främja humanismen!
Inför hösten har vi som ambition att få organisationen att växa genom att rekrytera fler medlemmar och anordna forum för existentiella diskussioner om hur man kan leva ett sekulärt liv, även som student.

Eftersom föreningen är ny och mycket behöver åtgärdas innan föreningen är på banan så står vi inför flertal utmaningar.
För tillfället står ett godkännande av Linköpings universitets studentkår för dörren vilket bör godkännas inom de kommande veckorna.
Därefter har vi som konkreta mål att bli 10 medlemmar innan årsskiftet, anordna sekulärt fika på universitetet varannan vecka och anordna diskussioner om en sekulär livsstil. Utöver detta vill vi anordna diskussioner om andra demokratiska humanistiska grundvärderingar.
De utmaningarna som vi står inför såsom att få fler medlemmar tror vi är helt överkomliga med ett gediget engagemang och öppenhet för omvärlden. Om vi tar oss an dessa utmaningar och lyckas bli en etablerad del av studentlivet här på Linköpings universitet så ser vi att vi som humanister blir fler och viktigare inom politiken i hela landet. Om ett par år hoppas vi även kunna etablera ett debattforum för sekulärara debatter, bidra med stöd till Humanistföreningens events och främja humanismen som ideologi hos unga.

Vi ser fram mot ljusare dagar där ungdomars sinnen fylls av sekulära och demokratiska värderingar som kommer skapa ett mer rättvist samhälle för alla medborgare.

Med vänliga hälsningar

Viktor Skog


Dela artikeln
Taggar
Föregående artikel
Nästa artikel