LADDAR

Skriv för att söka

Tags:

Uno von Corswant 1950 01 30 – 2022 02 24

Dela artikeln

Det är med stor sorg förbundsstyrelsen mottog beskedet att Uno von Corswant, 72 år, avlidit odramatiskt och mitt i steget. Uno har under sin tid som medlem i Humanisterna varit en enormt hjälpsam och engagerad person som alltid fått allt att upplevas som om det skett utan ansträngning även om vi förstått vilken stor uppoffring våra många förfrågningar inneburit. Han har på helt ideell basis ansvarat för att layouta Humanisten, hjälpt oss med att ta fram och trycka alla våra broschyrer och också låtit oss hålla seminarier i den gamla Järnvägsbyggnaden Blå Station under Almedalsveckan i Visby.

Uno har alltid fått allt att verka enkelt och ingen av oss har någonsin hört honom uttrycka att något inte går att ordna. Snarare har han alltid uttryckt stort tålamod och en genuin önskan att få bidra till förbundets arbete. Förutom sin hjälpsamhet kommer vi alltid minnas Uno som en kreativ och konstnärlig person. Strax innan han avled hade han en konstutställning som det skrevs mycket om i de lokala tidningarna på Gotland och som många av oss såg fram emot att besöka. Nu hänger hans tidigare konst istället hemma hos många av oss som en fin påminnelse om denna sanna humanist som nu somnat in och han lämnar efter sig stor sorg och saknad.


Dela artikeln
Taggar