LADDAR

Skriv för att söka

Humanism från Tage Danielsson till Amanda Sköld

Dela artikeln

UR Play har publicerat en ny poddserie om livsåskådningar. Den är på 20 avsnitt och främst riktad till religionsundervisningen i högstadiet. Ett av avsnitten heter Humanismen: Tage Danielsson och presenteras så här:

Den svenske författaren, komikern och dramatikern Tage Danielsson blev under 1900-talet en av Sveriges mest kända och omtyckta kulturpersonligheter – men han var inte bara en underhållare, utan också en person som arbetade aktivt mot orättvisor och miljöförstöring. Han kallade sin livsfilosofi för ateistisk humanism.

Tage Danielsson, 1954

Medverkande i avsnittet är Amanda Sköld, medlem i Humanisterna. I programmet beskriver hon vår livsåskådning på ett väldigt fint sätt.

”När jag hittade Humanisterna var det som att de satte ord på det jag redan tyckte, tänkte och kände inför livet.”

Detta program är ett av de absolut bästa som gjorts om humanismen som livsåskådning. Lyssna på UR Play eller nedan.


Dela artikeln
Taggar