LADDAR

Skriv för att söka

Tags:

Lokalt är där det händer

Dela artikeln

Jag drar mig för att säga att Humanisterna är en kropp med många lemmar, därför struntar jag i det. Vi är ett riksförbund för sekulär humanism där verksamheten förankras lokalt. Våra elva lokalavdelningar är det fundament som förbundet vilar på.

Humanisternas verksamheter kan grovt delas in i extern kommunikation i form av opinionsbildning, och interna aktiviteter för medlemmarna. Förbundsstyrelsen bär en stor del av ansvaret för den externa kommunikationen, men det är lokalt som vår livsåskådning möter verkligheten. Det är lokalt runt om i hela Sverige som det sker seminarier, föreläsningar, existentiella samtal, pridetåg, utställningar på mässor, och event på stan. Det är lokalt som vi får träffa andra och varandra.

Inte alla lokala initiativ är platsbundna. Vår hjälplinje Humanistisk Medmänniska, som är rikstäckande, startades via Humanisterna Syd, och vår online seminarieserie Vital Humanism initierades från Humanisterna Väst. Lokala initiativ kan vara mer än lokala.

Via vår livsåskådning är Humanisterna en idéburen organisation men det är på marken som dessa idéer får liv. Humanismen vurmar för mellanmänskliga möten och det är lokalt som detta sker i praktiken.

Att jobba ideellt för något man tror på är väldigt givande, men kan innebära vissa uppoffringar i form av tid och kraft. Jag är oerhört stolt och tacksam för det fina engagemang jag ser i våra lokalavdelningar. Jag ser varmt fram emot att fortsatt få träffa er runt om i landet.

Med tillönskan om en underbar sommar vart än ni är,

David Rönnegard


Dela artikeln
Taggar
Föregående artikel
Nästa artikel