Lokal inspiration

Share
Dela artikeln

Det är på många sätt lättare att sitta i förbundsstyrelsen än att vara aktiv lokalt. Tro oss, en del av oss har ju provat båda.

På förbundsnivån samarbetar man med några av landets skarpaste humanister och om några av dessa hoppar av eller vi behöver annan kompetens finns det fler skarpa kandidater att tillgå runt om ute i landet. På lokal nivå känns det som att all aktivitet står och faller med oss i den lokala styrelsen. Det känns som om ingen kan ta över och som om lokalavdelningen kommer att dö om någon av oss hoppar av.

Det kan inte nog betonas hur viktiga ni som engagerar er är, där ute runt om i landet. Det är ni som är förbundets blod, ryggrad och muskler. Det är ni som fyller förbundet med innehåll och liv.

Och det är ju faktiskt inte bara ni aktiva medlemmar vi behöver utan också er alldeles vanliga, betalande medlemmar. Ni som delar vår livssyn och våra värderingar och tycker att våra frågor är viktiga. Ni som ger oss en bas att stå på.

Ni har alla en roll att spela: Prata om våra frågor, visa vad en humanistisk livssyn kan innebära. Berätta om våra sommarläger för ungdomar, om att man kan välkomna sitt barn till världen genom oss, att borgerlig begravning och humanistisk begravning inte är samma sak, att vi hoppas på att snart få vigselrätt.

Fortsätt att vara kreativa och respektera andra människor.

Vakna var morgon och fyll ditt liv med din mening. Fortsätt att kämpa för en sekulär stat och en sekulär värld.

Framför er har ni ett nummer av Humanisten, full med inspiration från våra lokalavdelningar. Vi hoppas att det ger er energi att fortsätta där ute i vårt avlånga land.  Men en stor förening kan göra mer skillnad än en liten. Så tänk några extra rundor på hur vi kan lyckas med att få fler medlemmar! Värva gärna en vän som ni tror vill vara med.

Må er sommar stärka er!

Janna Aanstoot & Patrik Lindenfors


Dela artikeln